Counsellor – Psycholoog

Als basispsycholoog, registercounsellor ABvC® en registertherapeut BCZ werk ik met een combinatie van psychosociale hulpverlening en counselling afhankelijk van de hulpvraag. Denk bijvoorbeeld aan het ontwarren van denk- en gedragspatronen, inzicht krijgen in wat niet en wel werkt of acceptatie. Na het in kaart brengen waar u nu precies tegenaan loopt, is counselling gericht op plannen maken hoe nu verder. Bij het uitvoeren van deze plannen is het ook mogelijk ondersteuning te krijgen. Counselgesprekken zijn non-directief. Dat wil zeggen dat ik u niet stuur maar help bij het inzicht krijgen. Indien deze manier van werken u niet (direct) ligt, of als uw problematiek hier om vraagt, is cognitieve gedragstherapie of EMDR ook mogelijk. Welke richting we ook heen gaan, oplossingsgericht werken, elementen van positieve psychologie en het vinden van lichtpuntjes blijven altijd het frame van onze gesprekken. 

Welke klachten

Ik werk bij voorkeur niet met een ‘’diagnose’’ waarbij we alles wat fout gaat of is gegaan in kaart brengen. Hier is natuurlijk wel aandacht voor, maar als het kan gaan we zo snel mogelijk over naar het denken in mogelijkheden of verlichting van de klachten. Voor emotionele of psychische klachten, met name depressie, angst, paniek, enkelvoudig trauma of stress kunt u bij mij terecht.  Ook voor het zoeken naar inzichten of doelen of als het even niet zo loopt als u zou willen, kunt u bij mij terecht. 

Als blijkt dat er complexe stoornissen of suïcide gedachten spelen waarvoor een protocol via het GGZ gevolgd moet worden, zoeken we samen naar een oplossing. Soms kan het dan voorkomen dat ik u doorverwijs. Tot er een andere oplossing is gevonden, blijven we altijd in gesprek.

Leeftijd

Mijn praktijk is gericht op het behandelen van jongeren en volwassenen. U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig.

Resilience

Er zijn diverse manieren om uw balans terug te vinden. Een wetenschappelijk begrip “resilience”, wat veerkracht betekent, vind ik belangrijk. Het uitgangspunt is dan ook altijd proberen het huidige obstakel in uw leven te kunnen nemen én de oplossingen hiervoor toe te kunnen passen bij volgende obstakels. 

Regie

We gaan er bij onze gesprekken vanuit dat u de expert bent en niet ik. Ik help u graag de expert in uzelf te vinden en de regie over uw leven terug te laten nemen.

Geheimhoudingsplicht

Als professional heb ik een geheimhoudingsplicht voor wat u me vertelt tijdens onze gesprekken. Er wordt geen informatie gedeeld zonder uw toestemming. 

Bedrijfscounselling

Ik heb veel ervaring in het commerciële bedrijfsleven. Indien u als ondernemer een onafhankelijk klankbord zoekt of uw werknemers een steuntje in de rug nodig hebben, kan bedrijfscounselling erg behulpzaam zijn. 

Deze gesprekken kunnen ook bij u op locatie indien gewenst. 

Tarieven

De tarieven gelden voor gesprekken op kantoor of online. Een consult is maximaal 60 minuten.

Individuele cliënten

EURO 85,– vrijgesteld van BTW(deelvergoeding vanuit verzekering soms mogelijk*)

Cliënten via organisaties

EURO 85,–  +21% BTW

Bedrijfscounselling

In overleg

*Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar om zeker te weten of en hoeveel vergoeding vanuit het aanvullend pakket mogelijk is. Op de pagina praktische informatie kunt u meer hierover meer lezen.

Verhinderd

Kunt u niet naar een afspraak komen? Laat me dat minstens 24 uur van tevoren weten. Of bij calamiteiten zo snel mogelijk!

Als u de afspraak minder dan 24 uur van tevoren afzegt, verzet of niet komt, ben ik helaas genoodzaakt een deel van het tarief van het consult door te berekenen voor de gereserveerde tijd.